Skidåkning i Narvik

Skidåkning i Narvik


Narvik ligger i Nordnorge och är omgivet av vackra fjäll som passar utmärkt för skidåkning. Narvikfjellet ligger omringat av både fjordar och spetsiga bergstoppar vilket gör fjället helt olikt i princip alla andra fjäll.

Skidåkning för alla
Narvikfjellet erbjuder skidåkning för alla, både för nybörjaren, medianåkaren och för experten. Här finns sex stycken liftar, varav 1 gondollift, 4 släpliftar och 1 barnlift. Här finns två offpistområden som heter Mörkhåla och Five Fingers och passar den erfarne skidåkaren. Känner du dig inte riktigt lika säker på skidorna så passar lågzonen dig bättre där det finns hela 16 olika nedfarter i skogsbunden terräng. Den högsta fallhöjden i Narvikfjellet är 880 meter och den högsta punkten du kan ta dig till med lift är 1002 meter. Om utförsåkning inte är något för dig så finns det även tillgång till längdskidåkning, det finns spår på 12 km.

Den bästa tiden för skidåkning i Narvik är Mars – Juni, det vill säga när skidsäsongen i Sverige näst intill är över och sommaren är på intågande. Perfekt för dig som inte kan få nog av skidåkning! Kom ihåg att kontrollera pistfakta och lavinrisk innan du ger dig ut i backarna.