Aktiviteter i Narvik

Aktiviteter i Narvik


Narvik är ett Mecka för dig som gillar naturnära upplevelser, både av mer och mindre äventyrlig karaktär. Det finns gott om aktiviteter både vintertid och sommartid och det finns aktiviteter som passar hela familjen.

Äventyrliga aktiviteter
Gillar du aktiviteter av mer äventyrlig karaktär? Då är definitivt Narvik ett passande resmål för dig. Vad sägs som superb offpiståkning i de majestätiska fjällen som omger staden? Eller flera dagars guidade utflykter i närområdet med utgångspunkt från Narvik för att utforska den fantastiska naturen där nätterna spenderas i tält/kåta. Om du vill ha lite mindre äventyr men ändå känna att det kittlar lite i magen så kan en åktur med ”cable car” vara något för dig, en linbana 656 m upp i luften!

Lugnare aktiviteter
Om du inte gillar magkittlande äventyr kommer du ändå hitta något att göra i Narvik. Narvik är exempelvis ett utmärkt ställe att bevittna vackra norrsken, något alla borde få vara med om minst en gång i livet. I Narvik kan du även besöka ett modernt krigsmuseum där du får lära dig allt om Norges krigshistoria. Här finns även Museum Nord, ett museum där du får veta allt om Narviks spännande historia.